Lets Search ^^

Loading...

09 October 2013

Bila Haebi merajuk.....


Haritu Haebi and Heebum dok bergaduh berebutkan apa ntah.. macam biasa la diorang tuuu..
selalunya.. Heebum mesti mengalah.. tp, kali ni Heebum tak mengalah and perebutan di menangi oleh Heebum.....




maka.... merajuk lah si Haebi.....
siap kemas kemas beg... nak lari dari umah kononnyaa... 



dah elok-elok duduk depan pintu semua... baru la Haebi tersedar yang dia nak lari rumah camne.. nak bukak pintu pon dia x pandai lagi... makin sedih la dia..... T________T



setelah kena bebel2 ngn eomma.. akhirnya.. Heebum pon pergi la pujuk aebi...


akhirnya.. berjaya jgk Heebum pujuk Haebi and dorang siap tgk bird sama2.. and tidur sama2 lagi lepas tu.. heee...




sekiannn... hehehee..




luv,
Eomma :D

.





15 May 2013

Celebrating Han Hae Bi and Han Hee Bum Birthday :)

Sambut birthday HaeBi masa 16/04 haritu and HeeBum lak 11/05... hee.. kejadian lain lain hari.. beza hmpir sebulan.. tp, sbb eomma nya malas sangat maka jadi la boh semua lam satu entry.. kekekke..

Alhamdulillah HaeBi genap dua tahun 16/04 haritu and HeeBum genap tiga tahun 14/05 baru baru ni..
time HeeBum ritu celebrate awal sbb masa 14/05 tu eomma bizi sket and xde ramai org kat rumah nk nyanyi lagu ramai2.. hehehe..

saja-saja je sambut birthday diorang.. bukan selalu pun.. hehe.. tak salah kan nak sambut hari jadi kucing ?
sekali je dalam setahun pun.. nak bagi dorang makan spesel.. tp kalau x birthday pon makan jugak wetfood cuma xde la wetfood tu dihias... hehee.. and merasa la jugak dorg ada orang nynyikan lagu birthday... walaupun ntah kan paham ntah kan tidak.. kekeke..

Semoga dengan pertambahan umur ni, Haebi and HeeBum dikurniakan kesihatan yang baik oleh Allah dan smoga korang berdua happy2 je duduk ngn eomma.. hehehe.. 
Eomma saaaaaaaayang korang berdua bykbykbykbyk.. 
Terima kasih sebab sllu ada utk eomma and thank u for loving me as i am.. sobs.sobs.sobs.
Maafkan Eomma kalau de salah silap n kekurangan semasa korang dok ngn eomma tauu.. 

Happy Birthday HaeBi and HeeBum.


Haebi's birthday celebration picss..

birthday cake bertemakan strawberry..



haebi da excited.. hehe


jaga-jaga misai tu aebi..

heebum mcm biasa.. xde perasaan pon kt tepi tu.. hehee..


muke birthday boy yang budget ensem.. kekekkeke..





Heebum's birthday celebration picss..

kek birthday bertemankan bunga kononnya.. tp, x nampak rupa sgt.. hehehe..





jenuh nak paksa heebum tngkap gmbr..
die takot lilin tu.. mencecet lari bila nyalakan lilin.. hehhee..



kena pksa bergambar dkt kek..


yang excited nya.. budak haebi la.. macam biasaaaaa.... :P


terpaksa angkat heebum bagi dok dekat nak tangkp gambar berdua..


tapi dia lari.. haebi je setia tgk kek.. hahaa..
x sabar je aebi...

bukan budak2 manusia je meragam di hari birthday..
kucing pon sama.. haha.. ape la heebum ni..



akhirnya.. nyum nyum.. baru nak feel makan kek..


datang la si haebi.. kekekkeke..

oh ya.. ni tetamu luar makan kek sesama.. kek banyak jadi kita share ngn kwn2 kat luar.. :D


sekian.. simple and best kan smbut birthday meow.. hehehehee..



oh ya.. ni resepi kek hari jadi kucing

1. wetfood.. cari yang senang nak bentuk2.. sy sllu guna brand fancy feast ataupun sheba..
2. kibbles / snack yang rasa leh jadi hiasan atas kek..
3. cari bekas yang leh jadi basic platform utk kek tu..
3. lilin yang menarik
4. kucing..

heee.. selamat menyambut harijadi meow andaaaaa.. :D

selain dari wat kek utk dorang.. di hari jadi meow kita.. leh la jugak perbanyakkn sedekah makanan kt meow meow lain yg x bertuan n merasa smbut birthday.. dgn doa dan harapan semoga semua meow meow di dunia ni akan cukup makan dan sihat sejahtera.. aminnn..



p/s.. leh google birthday cake for cat kat tenet.. de banyak dorg hias.. cantik2.. hehehhee..



14 April 2013

Bila HeeBum dapat baju baru


Saja-saja belikan baju untuk si HeeBum..


nampak comel dan ayu je dia pakaikan..? tp sebenarnya.. grrrrrrr..


pakaikan baju macam kene dera.. hehhee.. sabar je laaa..


rupa-rupanya.. si aebi tu dengki.. kekekkee..
tak abis2 dok nak sniff sniff baju heebum.. sampai kena lepuk la dia ngn heebum sbb rimas... :)))




budak dengki... hehehe..



untuk memuaskan hati semua orang.. kita bagi la aebi try... kekeke
suka betol... dah la boy, pakai baju girl.. eeee.. aebi ni...




dan akhirnya.. tertidur di ulit mimpi lena la beliau.. sambil pakai baju ade kedut2 kat bahu.. hhehehee..



 nanti eomma belikan la untuk awak baju ye aebi.. nak ade ropol2 n riben ke? hehehehe


luv,
Eomma :)






01 March 2013

Han Hae Bi dan water fountain


lama da update blog.. kekekee.. pelik plak rasenye nak menaip.. :P

alkisah haebi dgn water fountain....


masa mula-mula guna water fountain ni.. Haebi tak guna pun.. die takut agaknya.. kekeke..


akan tetapi.. lepas dia dah berani, dia da reti guna.. mula la dia nak explore fountain tu..


makanya, dia pun mula la korek-korek, cungkil-cungkil fountain tu.. grrrr...


dan akhirnya.. dia berjaya jugak meleraikan fountain tu.. waaaaaa... 


bila dah berjaya sekali.. maka, berkali2 la die buat.. sabar je laaaaa.... sampai koyak la filter tu dia buat main gonggong2.. siap bawak naik atas katil.. grr.. abis basah2... T________________T


dah la kena marah pun x makan saman.. pastu buat muka manja, lepas kena marah.. pastu kita tak layan dia.. mula la dok gesek2, menempek la.. eeeeeee.. geram tau aebi ni..




love,
Eomma


09 October 2012

Bila jumpa Vet...

Bila pergi bawak ke Vet.. macam2 la perangai yang kuar.. hehehe..

haritu bawak HaeBi pergi cucuk vaksin tahunan.. bulan 8 haritu.. dah 2 bulan baru nk tulis kat blog.. haha.. :P

HeeBum pulak cucuk vaksin tahunan die bulan 9.. baru2 ni je.. so gambar adalah di lain2 waktu,masa dan keadaan.. lokasi aja yang sama...

Alhamdulillah, so far tahap kesihatan semua memuaskan.. hehe
HaeBi di kala usia 1 tahun 4 bulan berat adalah 5.6kg.. aigoo.. patut la eomma da x terdaya mendukungnya..
pastu telinga ada gatal sikit.. dapat la ubat sapu... hehe..

ubat sapu si HaeBi.. 


kad vaksin :D

dan ini lah doktornya....

hehehe.. ni budak perasan nk jadi doktor je... dia masa inject, timbang berat semua ok.. cuma die berjalan satu klinik tu.. kepochi betol.. sekali masa bagi ubat cacing.. bersilat semua orang.. eomma peluk, doktor bagi makan ubat.. ubat cacing ni bagi ikot berat.. sbb Haebi berat so, merasa la makan 1 biji stgh.. doktor kerat setengah2.. so tiga kali la bersilat..
gigih nak peluk dia satu hal sbb dia besar x muat satu pelukan tu.. so, dapat la dia kuarkn kaki, tangan.. berpuluh2 kali la doktor masukkn ubat dia luah, doktor masukkn.. dia luah.. smpi berpeluh2.. sabar je la.. nasib baik berjaya.. hehehe..


HeeBum plak die dok diam je... baik sangaaattt.. tapi awal2 la.. hehee.. maka, gmbar dia ada lagi byk dari haebi.. gmbr haebi tu je la sekeping.. hahah..

tengah cool lagi ni..

ni masa timbang berat.. 4.95kg.. ringan 0.6 kg dari si HaeBi..
walaupun lagi ringan.. heebum da nk masuk kategori berat terlebih.. 
sbb bone structure die lagi kecik dr si HaeBi.. makanya HaeBi adalah boleh lagi memberat.. 0___0

so, heebum mari la kite diet besama.. kekekekeke..


tapi, sekejap je cool si HeeBum tu.. bila nampak doktor.. pastu eomma da dukung dia naik atas meja tu.. dia da suspicious da.. mencecet lari nk masuk dalam carrier.. malangnya heebum, eomma adalah lebih cerdik dr awak.. maka, telah di lock pintu carrier tu terlebih dahulu.. haha.. so, sila la bersedia di cucuk vaksin.. :D


inject heebum and kasik ubat cacing senang je.. cuma dia hissing sket la.. marah.. kekekeke.. eomma pegang badan n grab tengkuk dia, doktor inject and pembntu doktor tolong gosok kepala sbb nak bagi die cool.. hehehe..


ok sekian laporan lawatan ke vet... :D


love,
Eomma..