Lets Search ^^

09 October 2012

Bila jumpa Vet...

Bila pergi bawak ke Vet.. macam2 la perangai yang kuar.. hehehe..

haritu bawak HaeBi pergi cucuk vaksin tahunan.. bulan 8 haritu.. dah 2 bulan baru nk tulis kat blog.. haha.. :P

HeeBum pulak cucuk vaksin tahunan die bulan 9.. baru2 ni je.. so gambar adalah di lain2 waktu,masa dan keadaan.. lokasi aja yang sama...

Alhamdulillah, so far tahap kesihatan semua memuaskan.. hehe
HaeBi di kala usia 1 tahun 4 bulan berat adalah 5.6kg.. aigoo.. patut la eomma da x terdaya mendukungnya..
pastu telinga ada gatal sikit.. dapat la ubat sapu... hehe..

ubat sapu si HaeBi.. 


kad vaksin :D

dan ini lah doktornya....

hehehe.. ni budak perasan nk jadi doktor je... dia masa inject, timbang berat semua ok.. cuma die berjalan satu klinik tu.. kepochi betol.. sekali masa bagi ubat cacing.. bersilat semua orang.. eomma peluk, doktor bagi makan ubat.. ubat cacing ni bagi ikot berat.. sbb Haebi berat so, merasa la makan 1 biji stgh.. doktor kerat setengah2.. so tiga kali la bersilat..
gigih nak peluk dia satu hal sbb dia besar x muat satu pelukan tu.. so, dapat la dia kuarkn kaki, tangan.. berpuluh2 kali la doktor masukkn ubat dia luah, doktor masukkn.. dia luah.. smpi berpeluh2.. sabar je la.. nasib baik berjaya.. hehehe..


HeeBum plak die dok diam je... baik sangaaattt.. tapi awal2 la.. hehee.. maka, gmbar dia ada lagi byk dari haebi.. gmbr haebi tu je la sekeping.. hahah..

tengah cool lagi ni..

ni masa timbang berat.. 4.95kg.. ringan 0.6 kg dari si HaeBi..
walaupun lagi ringan.. heebum da nk masuk kategori berat terlebih.. 
sbb bone structure die lagi kecik dr si HaeBi.. makanya HaeBi adalah boleh lagi memberat.. 0___0

so, heebum mari la kite diet besama.. kekekekeke..


tapi, sekejap je cool si HeeBum tu.. bila nampak doktor.. pastu eomma da dukung dia naik atas meja tu.. dia da suspicious da.. mencecet lari nk masuk dalam carrier.. malangnya heebum, eomma adalah lebih cerdik dr awak.. maka, telah di lock pintu carrier tu terlebih dahulu.. haha.. so, sila la bersedia di cucuk vaksin.. :D


inject heebum and kasik ubat cacing senang je.. cuma dia hissing sket la.. marah.. kekekeke.. eomma pegang badan n grab tengkuk dia, doktor inject and pembntu doktor tolong gosok kepala sbb nak bagi die cool.. hehehe..


ok sekian laporan lawatan ke vet... :D


love,
Eomma..

2 comments:

Cindy A said...

Cute pics!
-----
Cindy
Chief Editor
Universal Cats

»-((¯`»DiLLa«´¯))-» said...

geramnya,,gomokkkk...nak pelukk