Lets Search ^^

13 October 2011

Kebaikan Breawer Yeast untuk kucing :)

Supplement yang memang Eomma bagi kat budak-budak ini adalah Breawer Yeast..
kucing pun macam kita jugak, dia kena ada supplement tambahan untuk menjadikan mereka lebih sihat, cntik, menarik tertarik.. hehe

 suka beli brand ni sebab model dia adalah HaeBi.. hahaa.. :P

 ini antara kebaikan yang me nampak dekat budak-budak ni and from pembacaan yg di gugel :

  • Bulu jadi lembutttt... masa HeeBum pregnant, menyusu Eomma stop bagi mkn breawer yeast ni sbb ingatkan tak elok kalao meow tengah preggy amik supplement.. sekali baca-baca rupanya kalau meow pregnant or menyusu, bagi lebih.. hahaa.. salah pemahaman... :P so masa lepas2 bersalin tu, heebum nya bulu mmg kasar... tp, skng ni da strt balik mkn breawer yeast, maka bulu dia lembut.. hehee.. bak kata cousin Eomma "eh, mandikan dengan softlan ke HeeBum ni? ".. oh HaeBi pun bulu dia rasa lembut je. ^^
  • Selain tu, bulu dia jugak akan kurang gugur.. nak kata x gugur lansung mmg kucing akan gugur bulu dalam setahun sekali or dua kali untuk tumbuh bulu2 baru... :) 
  • bulu diorang juga akan jadi lagi cantik and berkilat cantik...
  • boleh menjauhkan kutu dari meow kita...  agaknya kutu-kutu ni keturunan vampire.. yela kan.. hisap darah.. tu dia x suke kucing yang makan Breawer Yeast sbb ingredient dlm Breawer Yeast ada garlic-bawang putih.. hehehe.. 
  • untuk meow meow yang kurang selera makan pun dikatakan boleh juga bagi supplement ni utk menaikkan selera.. nutripet pun ok jugak utk selera makan.
  • boleh di jadikan sbg treat.. sbb budak berdua ni mmg kalau dpt Breawer Yeast memang sukaaaaa sangat.. 
  • tapi jangan overdose.. bagi ikut sukatan.. dia ada tulis kt bottle tu.. mcm yang brand Eomma bagi dorang ni.. dose dia adalah 10lbs per one tablet.. so, 1 tblet = 4kg... jd HeeBum Eomma bagi satu tablet, HaeBi pulak setengah.. kalau overdose, nnti meow-meow akan poo poo lembik....


siapa lagi tahu kebaikan breawer yeast? leh la share-share ngn kitorang kt sini.. hehee.. setakat ni mmg Eomma setuju sgt ngn produk ni ^^


oh.. ini adalah bukti kerakusan budak bernama Han Hee Bum.. hehehe.. ada satu hari tu, Eomma tak perasan cmna ntah tetba tgk HeeBum tgh syok je makan Brewaer Yeast ni.. aigooo.. pandai pulak tu dia bukak penutup bottle... hehehe.. bahaya sungguh x leh tinggal kat tmpt yang HeeBum nmpk.. kena sorok.. kalau tak mau overdose.. hheheehe...


Luv,
Eomma :3

.

5 comments:

ery D cat said...

wahh bgs juge...anak2 ery xde pun mcm ni...urm kn cari gak ni...tima kasih nak share info2 ni...tp bab menaikan selera makan tu sgt2 ery x berkenan sbb skang pun selera mkn mcm hantu raya ti bg supplement haaa bygkan...heheheh..xpe2 untuk kesihatan diorg gak..good info...:)

m.q said...

BoBo dan ChaCha klu goncang bottle Brewer yeast ni, berterabur lari nak mkn hehehehe

meowwmania said...

bagusnya...anak-anak kite takmo makan gitu mesti kena cmpr dlm wetput huhuu

anizarina said...

nak belilah...nak belilah..nnti nk cari kt petshop

zaza said...

peberet furboy n furgurl ku, bagus sgt, tapi kene kurangkan dos la sebab sehari zaza bg 10 biji utk seekor. matila kucing aku nehhh