Lets Search ^^

03 November 2010

Wanna put ur cute face as the Blogger Icon?

Haritu bum tengok page mumumeow.. dia ada buat tutoriol untuk buat gmbr kita yg cute ni jadi icon untuk blog ni.. weee.. teruja bum tgk.. :D


so, hari ni bum nak ajar pulak anda-anda semua cmne nk buat.. :)

okey.. mula2.. pergi dekat Design > Edit HTML..

klik pada Expand Widget tu..

then, search for </b:skin>

bila dah jumpa.. paste code ni dkt bawah dia..

<link href='url gmbr cute anda' rel='shortcut icon'/>

dkt yang bum tulis url gmbar cute anda tuu.. korang paste la url gmbr yg korang rasa cukup cute nk jd icon.. hehehe..

nnti jadi macam kt bawah ni.

 

camne nak dapatkan url? boleh upload gmbr dkt flickr atau pun photobucket.
bum gune photobucket mcm kat bwh ni.. amik yg direct HTML tau..

  

nanti boleh la save dan tengok la..

weee.. comey kan bum? hehehhee.. :P





5 comments:

sI tEDI said...

TQ Bum.. nanti makcik tedi buat.=)) nak letak gambau sape agaknye.

ehmmmm...

mumumeow said...

wah..tudia...jadi pun...
huhu =)

DearCats said...

nice info..

Misz Pinkie Winkie said...

thanks bum.
nantie lin pon nak try

mashi toma said...

uwaa...thanks unnie.. mashi da wat~ hehe..