Lets Search ^^

05 September 2011

Mana perginya kasih, sayang mahupun sedikit belas wahai Petknode..??

Kisah kejam and tragis di PetKnode rasanya semua org dah alert dan tahu..

telah di amanahkan oleh tuan-tuan meow utk menjaga meow2 dgn elok.. tp, apa hasilnya?
semua meow2 dlm keadaan yang sgt sadis.. :((

dah namanya hantar boarding, sah-sah la semua meow kt situ.. meow2 yang mmg di belai di sayang-sayang di jaga rapi.. cukup makan minumnya, selesa tempat tidurnya..

mesti dorng semua terkejut n konpuse.. kenapa ni.. mane mknn, mne minuman.. mne pasir, mne tmpt main, cmne nak tidur ni, cmne nk lompt2.. n mcm2 lg perkra yang da selalu diorg buat...

owner2 semua x kisah keluarkn duit untuk hantr boarding dengan harapan meow-meow yang dihantar semua akan safe and sound... 100? 200? malah 300 pun sanggup dibayar...

ntah di mana silapnya.. amanah yang diberi di pandang ringan.. di bulan puasa yang mulia, masih lagi mmpu berfikir untuk menganiaya meow-meow yang dah konpem 100% xde buat salah dgn diorang pun..

adakah semuanya sebab wang??? manusia.. mmg mudah hanyut............ tak perlu godaan atau hasutan syaitan.. bulan puasa.. semuanya sudah digari kan?

tak dapat nak bayangkn perasaan meow-meow.. di biarkan berhari-hari dalam carrier yang sempit tu.. tiada mkanan, minuman.. bergelumang dgn buangan sndri.. apalah nasib..

mesti meow-meow dok terfikir-fikir.. mana la mama n papa ni..? kenapa tinggalkn dkt sini.. kenapa dah mengiow panggil byk kali xde siapa yang dtg..

meow-meow ni mesti berkongsi cerita dgn meow-meow lain yang sama nasib.. dikurung di tmpt sempit.. selama ni diberi tidur atas ktil empuk, dlm aircond, di gosok2 selalu, di belai.. bila smpi di petknode, nak duduk, nak baring semua pun x dapat.. hidup x selesa berhari2.. nasib baik cuti raya seminggu aja.. dan ramai yang cepat alert pasal ni.. kalau cuti raya sampai sebulan? apalah nasib agaknya...

menghitung hari.. mengenang nasib.. smptkah aku ni diselamtkan? atau nasib aku spt mereka yang telah tewas.... :(

antara gambar-gambar meow yang menggmbarkan betapa siksanya mereka di Petknode tu.. kredit gmbr goes to FaceBook KTAJ and PetKnode Group

 sedih sgt muke meow ni.. T___T


meow ni still survive and da ade dkt vet.. Fighting meow.. kuat2..


Not only meow2 ni terseksa smpi kurus kering, drenched in their own bahan buangan.. malangnya.. ada juga yang terseksa hingga ke hujung nyawa mereka.. RIP to those meow2 yang tersiksa sebegini rupa hingga membawa maut.. :(


 ibu baby ni mesti da thu die nk pergi.. and tgk baby die for the last time.. rasanya.. ibu die yang pergi dlu sbb baby meow akn survive as long as mummy die survive.. aigoo.. bayangkn nk susu baby lg.. da la x diberi mkn n minum.. mne la nk cukup zat.. xtahu la cmne baby ni ngs nak kt mummy die smpi die pun RIP skli.. :(


Dikatakan dalam 12-16 meow2 di jumpai mati... :(


Yang paling menyedihkan me is meow-meow from KittyWorld pun terlibat sama in this incident..
dah la mlm sebelum meow-meow KittyWorld iaitu Saphea, Bee, Caspi and Cheezy di hantar boarding.. Eomma and Unnie siap pergi melawat diorg.. aigoo.. masa mula2 tahu kisah ni.. mmg terbayang-bayang je muka happy dorg main2 kt rumah.. T___T

dan bila dapat tahu apa yang jadi dekat diorg tu.. mmg sedih sgt-sgt... ishh.. x dpt nk bygkn apa yang diorg da lalui.. xdpt bygkn perasaan dorg dok lam carrier ni berhari2.. mmg kejam sangt-sangat...

bila tengok pic ni from KittyWorld
 mmg menangis la.. Eomma yang kt sini pun da sedih sgt2.. apatah lg mummy and mama diorg :(

Kami di sini mendokan agar kesemua owner meow2 yang terlibat dan meow2 yang jadik mangsa akan bertabah, kuat dan cepat recover.. amin.. amin....

syabas n tahniah jgk kpd semua volunteer2.. :)

Dimanakah agaknya kasih sayang owner Petknode ni kan? melalui pembacaan.. masa owner petknode di balai, sempat lagi dia tnya pasal meow-meow dia... hurmm.. pelikkan manusia? masih ada lg rasa syg n risau pada meow-meow dia.. tp, sedikit belas pun xde ke untuk meow2 lain?

kesian handsome n apong (kucing petknode).. apalah nasib mereka ye..............

yang sedih,kecewa,dan mcm2 lagi,

Eomma T_____T




7 comments:

Alip Apai said...

memang kejam gila kes ni. rasa macam nak hembap batu je dekat kepala diorang.

bodoh!

family of fur said...

tula petknode ni.. pk duit jela tu. ms mula2 kes ni.. fof igt sikit.. upenye banyak giler.. omg.. buruk pangai betul dorang ni.. xkecian ke ngn kucing2 yg da rip tu.. hmmm

nitestalker said...

sedih...tersangat sedih.....

Cat-from-Sydney said...

Tadi kan kami anak-beranak bincang pasal hal ni juga. Perasan tak, petknode tu bunyinya macam pet-can-not? Dia orang ni dah tak siuman kot? purr...meow!

maszull said...

salam...cian nyer die kenapalah diperlakukn begitu rupa...

sedih mama baca n3 ni...:(

Syafiqa said...

Hari nie, ramai sangat cakap pasal nie. Nape tibe2 je ek? Memang baru hari nie dapat tahu ke? Btw sian kucing2 tu. Dah la comel2, jadi cam tu lak :(

Monkey Boy said...

mmm..lg menyedihkn bila phak berkuasa amik mudah psl bnd nie..sy sndri berada di tmpt kejadian berusaha nk yakinkn mereka bhawa mangkuk 2 eko yg usaha petknode nie ptt diberkas..tp mcm takde usaha je dari mereka..mm