Lets Search ^^

14 September 2011

Overprotected...

Hee.. Overprotected bukan maknanya saja nak kontrol lebih-lebih.. tp. semua sebab sayang and tak sanggup kalau jadi apa-apa..

Haritu baca kisah che mot ery yang hilang kejap kt blog die.. teringt masa HeeBum hilang dulu.. ish2..

Tetiba harini masa main Facebook tengok kat tepi tu die keluar status yang thn lepas tarikh hari ni...
ha.. ni print screen.. huu


memang sangat sangat rasa luruh segala jntung semua masa tengok2 dlm cage.. HeeBum dah xde.. aigoo..
ntah dari mana die belaja buka pintu cage tu.. masa mencari tu masih lg dlm keadaan tabah, rumah dlm kwsan tanah lot.. so, rumah jiran2 kwsan nya luas.. mmg kalau cari intai2 kt pagar takkan nmpk kelibat HeeBum.. susah hati sangat.. mcm2 pikir kalau HeeBum tak tahu balik rumah cmne... masa tu Heebum baru dlm 4-5 bulan.. pstu dah x thu nak wat cmne.. Eomma duduk la mengadap cage dia... dok menung pikir pasal HeeBum dah blank tak thu nak wat pe.. sekali tiba-tiba nampak satu tangan warna putih dok mengeliat kt bawah almari kasut yang betul-betul sebelah cage tu.. aigoooo -___-"

boleh la si HeeBum tu tidur x sedar orang dok panggil-panggil die... lepas nampk je tngn HeeBum, Eomma terus tarik dia.. pelok2.. bebel2 kat dia kenapa buat mcm tu.. smbl ngs2.. hahaha.. gila drama.. :P

Eomma mmg ada masa lepaskan dorang dlm rumah, ada masa bagi main tanah kt belakng, ada masa kene duduk dlm cage.. :)

Lepas kejadian mengerikan itu, Cage yang kat luar mmg kene lilit ngn cable, bukan satu tp empat.. muaaahahaha.. sungguh overprotected.. heee :P

 
perasan x? yang cable warna hijau and pink tu.. hehe

 bila dah ada si HaeBi ni, lagi la kena pastikan betul-betul cage ni da secure almaklum la.. karang dorng berdua dok brainstorm sama2 mcm mana nak kuar dr cage x ke terjadi perkara-perkara yang lansung x di ingini tu.. huuu


ok.. HeeBum dah pandang dengan kereknya sekali sbb asyik snap gmbr dia.. haha..

 
Me mmg keeps HeeBum and HaeBi indoor... mmg x lepas diorang roaming dekat luar mcmtu je... yup some says kesian, x bebas and so on.. tp, niat me keep them indoor bukan utk saja2 nk kurung dorg.. tp sbb dah pernah bela cats yang wlapun indoor but dilepaskn outdoor macam-macam jadi.. kene langgar la, x balik2 la.. sakit la.. so.. bear in mind ye.. this is not penyeksaan kepada meowww :)
back to the niat ^^


Luv,
Eomma :3

6 comments:

ery D cat said...

Heebum dah mula dah jeling mengancam dia tuh...hahahaha...sernot tgk perangai diorg2 ni...tp bab melarikan diri sementara tu mmg ery rs nak rebah je...urm...noty la diorg ni buat tuan jiwa kacau jer...

Monkey Boy said...

seriously..ble bace blog nie..psl dua ekor dak nakal tue..wat sy gelak jew..huu..im your no.1 fan..keep it up okay!

* HeeBum * said...

monkey boy : tenkiu so much.. meow2 ^^

meowwmania said...

hehe..tulah sapa soh lari rumah kan dah kena kurung

tensen je muka memasing :D

Shaz Alina said...

hehe... Shaz pun same... bebudak 3 ekor kat umah ni pun indoor je sbb x nak kehilangan mcm kakak sulung diorg berlaku kat diorg lak...

sedey woo Ayau ilang x blk² smpi skrg... wuwuuu~ :'{

maszull said...

salam...mama dtg nak tengok HeeBum n HaeBi...cute nyer die dok dlm cage ni...wah dah pandai nak kuar yer...

mama tengok cage nya pun dah lock yer...:)

bye si comei HeeBum n HaeBi...mai lah dtg lawat kembang mama yer...:)