Lets Search ^^

02 August 2011

Aktiviti pembersihan rumah

Hari minggu yang lepas, unnie dan family gotong royong bersihkan rumah..maklumlah nak dekat raya ni..(puasa pon tak habis lg, raya nak dekat pulak? hahaha..unnie mmg excited ;p) anyways, bila unnie keluar nak sapu2 halaman tu, unnie ditemani oleh dua ekor kucing yg setia..kita selalu dengar anjing je setia kan? ehh tak tak..kucing pun ada jugak yg setia..ni dua ekor kucing yang arwah mama unnie bela sampai besar..dari kecik lagi diorg ada kat rumah ni sampai lah sekarang..tak kira lah unnie pergi jalan KL 3,4 hari walaupun tgglkan mknn cukup2 untuk sehari, dua..diorg still ada tunggu dpn pintu gate..
Unni namakan die ni tam..sebab bulu die kaler itam ;D

Yang ni nama die tot tot..sebab ekor die kontot ;D

terima kasih tam dan tot, sebab jadik peneman unnie siram bunga, sapu2 halaman rumah, sidai kain, angkat kain..dan macam2 lagi..kucing pun boleh jadi peneman setia, jadi kalau ada kucing yang berkeliaran kat rumah kita tu, tegur2 lah die..bg die mkn sikit, air sikit..dh dpt kawan baru..hehe ;D

Eomma ; Unnie, entri apa ni? adik2 kamu mana?
Unnie ; sabo eomma. ada ni haa..

ok, jadi kemanakah haebi dan heebum bila unnie bersihkan rumah? mereka kena kurung dlm kandang sekejap..huhu..dlm kandang tu ada sebuah je bakul yg eomma beli masa haebi belum lahir lagi..tp memandangkan satu bakul dh memenuhi heebum mcam ni...


macam mana lah haebi nak muat masuk sekali..jadi haebi terpaksa duduk luar bakul sementara ma nye sedap je tido dlm bakul..


Jadi, unnie belikan haebi bakul merah..yeay! tp muka still tak puas hati..sbb kena kurung dlm kandang kot?

macam muka heebum tak puas hati kena kurung...T_T

Jadi, unnie pun masukkan mereka dlm rumah..si haebi terus tolak buku, dgn teddybear unnie dan duduk atas bantal mcm ni..

dlm hati haebi : 'aku nak bantal mcm ni dlm kandang!'

yelaaa haebi..mmg semua barang dlm rumah untuk kamu je..

LUV, unnie


6 comments:

* HeeBum * said...

HaeBi... anda sangat over tau... hahaha

Hana Soffelia said...

Wah.. sangat comel sangkar dia org.. ^_^

Etong said...

sangat banyak kucingggg. comelnyaaaa :)

Cat-from-Sydney said...

HaeBi ni cheeky ler! Babap nanti baru tau. Cuba buat macam Tam dan Tot tu. purrrr *giggles*

KittyWorld said...

heabi nak bakul pink la, bukan merah..hehe

meowwmania said...

hehe...kemain demand yer :D