Lets Search ^^

25 August 2011

Self - Grooming aka Mari sikat bulu sendiri ye meow2...

Dah lama Eomma dok usha menda ni.. nak beli.. kata nya Self-Groomer.. ha.. memang bagus sangat la.. sbb si Heebum tu mmg x suka kena sikat pastu mmg suka sangat nak mengesel2 dkt cage la.. dkt kaki kita la..

bila tengok je Self-Groomer ni ingt HeeBum.. tp, bila dah caption nye tulis 'Self..' dengan erti kata nya buat sendiri... rasa x percaya pulak si HeeBum ni.. haha.. almaklum la.. lepas kena mandi pun die malas nk jilat sndri bulu dia.. tunggu la Eomma ni jgk.. eh.. bukan tolong jilat.. tolong lap.. hahah.. :P

Akhirnya.. beli jugak.. oh.. mmg susah nak tahan perasaan dari membeli barang utk budak2 ni.. aigoo..

 macam baik je kan meow kat dalam gambar tu dok Self-Grooming sendiri..


Eomma dengan penuh semangatnya... install la Self-Groomer ni dekat dlm cage diorang dengan harapan yang tinggi menggunung menda biru yang x bersalah ni xkan dapat nasib mcm ikan belang2 kat bwh ni...

 ikan belang-belang tu Eomma beli masa Heebum kanak-kanak lagi.. tu scratch post.. tp, lansung dia tak penah guna..  dari warna warni.. jadi warna pudarrrrrr.. tsk.. T__T


tapi setelah dipujuk rayu.. guna catnip pun x jadi.. HeeBum being HeeBum.. mcm tu la.. buat tak tahu je.. 
aigooo.. 


Tapi takpe.. nasib baik ada sekor lagi meow yang Eomma harapkan dapat mengubat kekecewaan disebabkan Heebum ni.. hehe.. si HaeBi...

 tgk..tgk.. HaeBi suka la...
 
wah sangat.. bagus la HaeBi...



Tapi............................


Hakikat sebenarnya adalah seperti gambar di bawah........






Eomma dok letak jari kat situ.. then, baru dia nak datang.. tsk.. T______T





Luv,
Eomma yang keciwaaaaaaa.. T__T

7 comments:

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

grooming utk raya ke nih..haha..kucing pn nk berya ye :D

m.q said...

alaa..baru lagi tu. baru nak test guna. lama2 nanti pandai la tu..kan HeeBum and HaeBi

ery D cat said...

hihihi itu kira orait la haebi dok jenguk2 gak pastu heebum not responding...tu kat umah tu bela kejap je tali balut tu tercabut semua..haa apa cite? xsmpai sehari tau...tepuk dahi ery dibuatnya...ganaih2..

Si Pujangga said...

haha... tempat die garu2 ea..

sesemut said...

hari tu i masa memula beli the scratcher , langsung x sentuh pon ashley.
then i demo la konon camna nak guna, barula sampai skrg dia guna..
tapi tumbang jer..
so another suggestion, lekatkan kat bucu meja ker..n make sure yg bawah pon ikatkan sekali so x gerak2.
sekian.

meowwmania said...

hehe...bebdk ni mmg camtu

kite yg beriya-iya nak beli bebudak bulus tu tak heran pon hehe..

Han.Nee.Saa said...

hehhe.. tu la pasal.. geram betol.. beli la mcm2 kat dorg.. menda yang paling suka.. tetap plstik.. huhu..

Sesemut : ok2.. nnti me cuba try wat cmtu.. hee.. tq